Auto uit Duitsland importeren? Dit moet je weten.

0 Comments

Een auto te importeren uit het buitenland is erg populair in Nederland. Ben jij het ook aan het overwegen, maar weet je niet echt wat je te wachten staat? Dan is deze blog voor jou. Wij lichten toe waarom het zo populair is om een auto uit Duitsland te importeren en wat je allemaal kunt verwachten.

Een auto uit Duitsland is goedkoper

Dat de auto’s in Duitsland goedkoper zijn, is de grootste reden dat het zo populair is in Nederland. Maar waarom is dat zo? Als je een auto in Duitsland koopt, kun je een groot deel van de BPM afschrijven. De BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Een andere reden is dat auto’s in Nederland duur zijn. Nederland is zelfs een van de duurste landen om een auto te kopen. Geen wonder dus dat mensen naar de buren kijkt. Ook is er in Duitsland een veel groter aanbod dan in Nederland.

Hoe koop ik een auto in Duitsland?

Duitsland is een groot land en je weet niet waar je moet beginnen? Online natuurlijk. Er zijn meerdere goede sites in Duitsland waar je jouw droomauto kunt vinden. Dit zijn bijvoorbeeld Mobile.de en Autoscout24.de, maar er zijn nog zoveel meer sites. Op deze websites kun je gemakkelijk sorteren op prijs of hoe oud het auto is. Zo vind je eenvoudig het juiste auto voor jezelf. Om de prijs nog lager te krijgen, is het handig om een dealer dicht aan de grens de gebruiken. Zo hou je de transportkosten zo laag mogelijk.

Er is nog zoveel meer te weten over dit thema en als jij nog meer hierover wilt lezen kun je dit op de website van Automotive import doen. Zij kunnen je alles hierover vertellen en meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *