Houdt je auto in goede conditie

0 Comments

Autopech is iets dat iedereen overkomen. Gelukkig kun je de kans op autopech zelf verkleinen door het uitvoeren van een aantal routinecontroles. In dit artikel vertel ik samen met Vakgarage wat je kunt doen om je auto zo goed mogelijk te onderhouden. Ben je benieuwd naar de praktische tips? Lees dan verder!

Minder kans op problemen met je auto

Er is een aantal checks die je zelf kunt uitvoeren om de kans op autopech te verkleinen. Allereerst is het aan te raden om regelmatig de bandenspanning te controleren. Een bandenspanning die te laag is, is namelijk slecht voor het weggedrag van je auto. Daarnaast heeft een te lage bandenspanning een negatieve invloed op het brandstofverbruik. Naast het controleren van de bandenspanning is het ook eenvoudig om eens per maand de koelvloeistof en het oliepeil te checken.

De verlichting van je auto

De verlichting is een belangrijk onderdeel van je auto. Dankzij je verlichting zie je wat er voor je op de weg gebeurt en ben je zichtbaar voor andere weggebruikers. Als je auto een kapotte lamp heeft, zie je zelf minder goed wat er op de weg gebeurt en ben je minder goed zichtbaar voor anderen. Het is daarom verstandig om regelmatig zelf de verlichting te controleren. Zorg daarbij dat je kijkt naar het stadslicht, grootlicht, dimlicht, eventuele mistlampen, richtingaanwijzers, het achteruitrijlicht en het remlicht.

Bezoek tijdig de garage bij problemen

Ondervind je – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – toch problemen met de auto? Dat is het verstandig om zo snel mogelijk naar een garage te gaan. Door tijdig in te grijpen bij problemen voorkom je erger. Daarnaast is het natuurlijk goed voor de veiligheid om zo snel mogelijk bij een garage langs te gaan.

Ben je op zoek naar meer informatie over het onderhoud van je auto of ben je op zoek naar pechhulp? Neem dan eens een kijkje op de website van Vakgarage of ga langs bij een Vakgarage bij u in de buurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *