Hoe werkt een koelwagen?

0 Comments

U begrijpt dat bepaalde items op een koude temperatuur moeten blijven. Het is volkomen logisch voor dingen die kunnen bevriezen of smelten, denk bijvoorbeeld aan flessen wijn en bakken ijs. Maar weet u hoe deze koel-unit eigenlijk werkt? Het is een geweldige manier om lange afstanden af ​​te leggen en een koude temperatuur voor uw lading te behouden. En deze uitvinding bestaat nog maar minder dan 100 jaar! Laten we eens kijken hoe deze koelwagens werkelijk functioneren.

De onderdelen

Eén ding om op te letten is dat de koelsystemen een gesloten systeem zijn. Het idee achter de koeling is om warmte af te voeren en een constante temperatuur te behouden. Laten we de belangrijkste onderdelen van het systeem eens bekijken.

De compressor wordt aangedreven door een kleine motor in de koelunit. Ten eerste zuigt de compressor gasvormig koelmiddel aan en comprimeert dit. De druk binnenin maakt het gas vloeibaar en het vloeibare koelmiddel geeft warmte af aan het lichaam van de compressor en de omringende lucht.

De condensor ontvangt de vloeistof van de compressor. Op dit punt is de vloeistof nog warm en wordt de warmte uitgewisseld in de condensor. De warmte van de vloeistof stroomt naar de wanden van deze buis en vervolgens naar buiten via de bevestigde vinnen. De vinnen hebben meer oppervlakte om buitenlucht te koelen die door de condensorventilator wordt gezogen. Dit is vergelijkbaar met hoe een radiator een motor koelt.

De verdamper bevindt zich in de trailer zelf. Het middel dat nu de meeste warmte aan de condensor heeft afgegeven, is in een koele vloeistof veranderd. Het koelmiddel wordt vervolgens in de verdamper afgegeven via een doseerklep om de hoeveelheid koeling te regelen.

De verdamper zet dit koele middel uit naar een gas. Terwijl het door dit proces gaat, absorbeert het veel warmte van de omringende batterijen, die warmte van de lucht die over de vinnen stroomt naar het koelmiddel overbrengt. De oplegger wordt gekoeld door een deel van zijn warmte af te geven aan de verdamper. Dit hele proces herhaalt zich totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

Wilt u zelf meerdere vrachtwagens huren of kiest u liever voor een full operational koelwagen? Bekijk dan eens onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *