Autoverzekering

0 Comments

Wanneer je op zoek bent naar een autoverzekering zijn er vele om tussen uit te kiezen. Meestal krijg je te horen van familie of vrienden welke verzekering wel goed is. Maar als je zelf op zoek wilt gaan voor een volvo verzekering, let dan goed op! Hier zijn een aantal elementen over autoverzekeringen.

Eigen risico

Een autoverzekering kan een eigen risico meedragen. Een eigen risico betekent dat er een maximaal bedrag is voor schade. Alles onder dit maximale bedrag wordt niet vergoed door de verzekeraar en is voor je eigen kosten. Als de schade boven het maximale bedrag is betaalt de verzekeraar alles boven het maximum. Het eigen risico is afhankelijk van de schade en de garage waar je de schade laat herstellen. Elk eigen risico is anders, vergelijk daarom goed verzekeraars.

 

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren bouw je op bij je verzekeraar wanneer je voor het eerst een auto koopt, een schadevrije jaar betekent dat je een jaar lang geen schade hebt gereden. Deze neem je mee naar je volgende verzekeraar. Hoe meer schadevrije jaren hoe lager je maandelijkse premie is. Maar wanneer je wel schade maakt ga je achteruit in je schadevrije jaren.

Kan een verzekeraar weigeren?

Een verzekeraar kan je weigeren om als klant aan te nemen, omdat een verzekeraar niet verplicht is iedereen aan te nemen. Je wordt geweigerd wanneer je gezien wordt als een te groot risico om te verzekeren. Neem een voorbeeld aan iemand die al 20 jaar auto rijdt en maar 2 schadevrije jaren heeft. De kans is groot dat zo een persoon opnieuw schade gaat rijden in de komende jaren. Verder kan een verzekeraar je ook weigeren als blijkt dat je in het verleden alcohol hebt misbruikt tijdens het rijden, betalingen gemist te hebben of een strafblad te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *