Tips om je bromfiets goed te onderhouden

0 Comments

Je bromfiets is je beste vriend op de weg, en voor vrienden zorg je goed! Onderhoud je bromfiets daarom dus ook dagelijks: al lijkt dat een hele klus. Het valt namelijk wel mee. Na de aankoop ‘takelt’ je bromfiets namelijk langzaam af, dus een steeds goed onderhouden bromfiets gaat langer mee. Daar heb je dus meer profijt van! Lees hieronder meer over hoe je je bromfiets goed kunt onderhouden.

De motor

Om te beginnen: scheur niet meteen weg. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens haast, maar snel wegrijden is niet goed voor de motor. Het beste is om de motor langzaam te laten starten en rustig weg te rijden. Je kunt hem het beste tien tot twintig even laten lopen. Zo gaat je motor het langst mee.

De accu

Ook een niet geheel onbelangrijk deel van je bromfiets: de accu. Die is soms opeens leeg als het net niet uitkomt, of hij werkt niet meer. Als je weet dat je ‘m een langere periode niet gaat gebruiken, is het verstandig om de accu alsnog eens per twee weken even te starten. Zo wordt-ie alsnog een beetje getriggered. Als je echt lang niet gaat rijden of geen zin hebt om hem te laten draaien eens in de zoveel tijd, dan is het handig om hem al geheel los te koppelen. Zo heb je er ook geen omkijken naar, maar je moet hem daarna wel weer goed terugkoppelen!

Maandelijkse controle

Voer eenmaal per maand een mini onderhoudsbeurt uit. Check bijvoorbeeld de oliepijl en ververs of vul die aan. Daarnaast is het ook goed om de bandenspanning te checken: dit doe je gemakkelijk en snel en scheelt een veel gedoe op de weg! Daarnaast is het ook verstanding om hem één keer per week schoon te maken. Zo blijft ie er mooi uit zien en geeft ook een veel fijner gevoel als je er op aan het rijden bent.

Naast het goed onderhouden van de bromfiets, is ook een verzekering ook belangrijk. Bromfietsverzekeringen vergelijken doe makkelijk online op totaalbesparen.com. Hier kun je ook terecht voor bijvoorbeeld de goedkoopste scooterverzekering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *