Land Rover Range Rover Evoque vs. Jaguar F-Pace

0 Comments

Ben je op zoek naar een luxueuze hybride SUV? Dan zijn de Range Rover Evoque en de Jaguar F-Pace wel goede opties. Maar waarom moet je nu voor ze kiezen? Wij vergelijken beide auto’s op comfort, stijl en duurzaamheid.

Nieuwste luxe SUV van Jaguar

Jaguar is net uitgekomen met een nieuwste geüpdatete versie van zijn luxueus en groot SUV-model, de Jaguar F-Pace. Deze is nu ook in een hybride-benzine aandrijflijn verkrijgbaar. In het nieuwste model, geniet je van een nieuw dashboard met een touchscreen, dakraam en grote ramen. Van stijl en look is de F-Pace één van de mooiste SUV’s door zijn zachte lijnen, kwaliteitsvolle materialen en elegante look. Ook is het de missie van Jaguar om het één van de comfortabelste auto te maken. Onthoud wel dat een F-Pace geen 7-zitter aanbiedt, de F-Pace is nog steeds een medium grote SUV met 5 zitplaatsen. En nu duurzaamheid: in de F-Pace zit een P400e, 2.0 viercilinder benzine BHEV. De auto kan op elektriciteit rijden voor 53 km en heeft nog genoeg power om puur elektrisch te rijden. Ondanks het feit dat dit de ecologische versie is van de F-Pace, boet je niet in op rijcomfort en snelheid.

Hybrid versie van befaamde Evoque

Een andere mooie optie is de Land Rover Range Rover Evoque. Ook hier heb je een recente hybrid versie. Je kan kiezen om op ‘hybrid’, ‘EV’ of ‘Save’ te rijden: het eerste is waar de auto zelf kiest of hij benzine of elektriciteit gebruikt, de tweede stand is puur op elektriciteit en het derde is om de batterijen te sparen. De Land Rover heeft een drie cilinder benzinemotor, heeft 300 pK en kost iets minder dan de Jaguar. De Evoque kan net zoals de Jaguar op elektriciteit rijden voor 54 km. De auto voelt comfortabel en snel en voelt niet anders dan een gewone Evoque, met nog steeds een goede wegligging en terrain response. Qua look is de Range Rover iets strakker en sportiever. 

Beide auto’s zijn een luxueuze keuze voor een ruime hybride SUV en zijn een ecologische keuze voor dagelijks woon-werkverkeer. Je zal ook niet inboeten op comfort, snelheid en moderne technologie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *