Drie redenen om gebruik te maken van rittenregistratie als werkgever

0 Comments

Het is een onzekere tijd. Op het ene moment mogen weer met een aantal mensen op kantoor werken en het andere moment moeten we weer massaal thuiswerken. Om hier flexibel mee om te gaan als werkgever is het een mogelijkheid om gebruik te maken van rittenregistratie. In dit artikel geef ik drie redenen om gebruik te maken van rittenregistratie als werkgever. 

1. We moeten weer thuiswerken

De maatregelen om corona te bestrijden zijn weer aangescherpt. We moeten weer massaal thuiswerken. Dit heeft vanzelfsprekend ook een grote invloed op het reisgedrag van de werknemers. De vaste reiskostenvergoeding zoals we die allemaal kennen, is in dit geval niet meer zo relevant. Door gebruik te maken van rittenregistratie is het mogelijk om elke reis bij te houden die de werknemers afleggen. Dit vergroot de flexibiliteit en dat je een passende vergoeding uitbetaalt aan je werknemers.

2. De registratie zorgt voor minder werk

De rittenregistratie is makkelijk bij te houden via een app. Hierin registreren alle medewerkers hun zakelijke reizen. Maken ze meerdere dagen dezelfde reis? Dan kunnen ze deze rit eenvoudig toevoegen als standaard reis. Vervolgens kan deze rit geselecteerd worden voor de dagen dat ze op kantoor hebben gewerkt. Daarnaast krijg je als werkgever aan het eind van de maand een factuur met de reizen die de werknemers hebben gemaakt.  

3. Het stimuleert duurzaamheid

Een andere reden om gebruik te maken van een rittenregistratie is dat het duurzaamheid stimuleert. Iedereen weet dat het beter is voor het milieu om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Toch zijn de meeste werknemers geneigd om met hun eigen auto naar kantoor te reizen. Door gebruik te maken van een rittenregistratie stimuleer je de werknemers om gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Wil je graag meer informatie over rittenregistratie? Neem dan zeker een kijkje op www.reisbalans.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *