Voor- en nadelen van een scootmobiel

0 Comments

Zit u erover na te denken om een scootmobiel aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat u de juiste overwegingen meeneemt in uw beslissing. Service vinden wij bij Voordeelscooters een belangrijk aspect, daarom is de juiste keuze van groot belang. Is er nog enige twijfel over de aanschaf van een scootmobiel, omdat u nog mobiel genoeg bent of kunt u nog goed over weg met een rollator? Neem dan een kijkje naar dit overzicht met de voor- en nadelen van een scootmobiel van Voordeelscooters.

Voordelen

Onafhankelijk

Er komt een moment dat u beseft dat u niet meer zelfstandig lang op pad durft te gaan, omdat u waarschijnlijk bang bent geen energie meer te hebben om thuis te kunnen komen. Dan kunnen we concluderen dat u afhankelijk bent of begint te worden. Een scootmobiel kan direct zorgen voor onafhankelijkheid. Hierbij is het enige belangrijke dat de accu altijd goed opgeladen moet zijn. Een volle accu zorgt voor onafhankelijk genieten.

Zelfvertrouwen

Dat ene moment wanneer u bang begint te worden kan zo weggenomen worden bij de aanschaf van een scootmobiel. De angst dat we gaan vallen of buitenadem raken zal niet meer voorkomen. In een comfortabele scootmobiel rondrijden geeft zelfvertrouwen, u kunt zelfstandig zonder problemen de deur uit.

Moderne uitstraling

Het was u vast niet ontgaan, maar een scootmobiel heeft een moderne uitstraling. Daarnaast is een scootmobiel in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Het is tegenwoordig niet iets waarvoor u zich hoeft te schamen, maar iets waar u trots op kan zijn. Dankzij een scootmobiel kunnen we comfortabel bewegen en ons sociale leven in stand houden.

Nadelen

Snelheid scootmobiel

Een scootmobiel heeft normaliter een maximale snelheid van 20 km/u. De meest voorkomende modellen bij Voordeelscooters zitten hier iets onder. Het is ook voor de actieradius van een scootmobiel, net zoals voor auto’s, slecht om continu in volle snelheid te rijden.

Accu

U moet ten alle tijden goed in de gaten houden met de volheid van de accu. Is de accu leeg en bent u deze vergeten op te laden? Dan kunt u al meteen niet op pad. Ben je al op weg en blijkt de accu dan uit te vallen? Dan staat u ergens stil en moet u hulp inschakelen.

Verkeersregels

Dit is misschien nog wel de vervelendste van allemaal. Net zoals met elk ander voertuig dient er rekening gehouden te worden met de verkeerstegels. Op het voetpad mag bijvoorbeeld maar maximaal met 6 km/u gereden worden. Vaak weten scootmobielgebruikers dit niet een zorgen ze voor gevaar bij de overige voetgangers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *