Hoe onderhoud ik mijn helm?

0 Comments

Je helm is je belangrijkste accessoire als je op de motor stapt. Elke keer als je gaat rijden, gaat je motorhelm met je mee. Waarschijnlijk heb je hem met zorg uitgekozen en wil je er de nodige jaren plezier van hebben. En als je een avontuurlijke rijder bent dan kan hij het flink te verduren krijgen tijdens het rijden. Genoeg redenen om je hoofddeksel goed te verzorgen en ook af en toe eens goed schoon te maken. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier. 

Buitenzijde reinigen

De buitenkant van je helm krijgt het soms zwaar te verduren tijdens het rijden. Regen, stof, modder, stenen komen allemaal op zijn pad. De buitenkant van je motorhelm is meestal van kunststof en die kan een goede reinigingsbeurt op zijn tijd goed gebruiken. Helm reinigingsproducten zijn speciaal gemaakt om de buitenkant en het vizier goed schoon te maken. Ze maken niet alleen schoon, maar geven ook bescherming. Met deze producten kun je ook je koplampen en windschermen reinigen. Andersom werkt dat niet altijd. Let op bij matte helmen, deze hebben een speciale reiniger nodig voor matte lak. Maak alleen gebruik van een pluisvrij doekje of een doekje van microvezel en geen papier of andere harde materialen. Zo voorkom je onnodig beschadigingen.

Binnenzijde reinigen

Ook van binnen is het belangrijk om je helm goed schoon te houden en bijvoorbeeld zweet te verwijderen. De binnenzijde van de meeste helmen is tegenwoordig makkelijk er uit te halen en te wassen. Omdat ze vaak behandeld zijn tegen bacteriën en allergieën vereist de reiniging speciale aandacht. Je kunt dit het beste doen met een speciale helm interieur reiniger. Dan weet je zeker dat je de antibacteriële en hypoallergene beschermlaag niet aantast en dat onaangename geurtjes snel verdwijnen. 

Voorkom damp

Niks is zo vervelend als een beslagen vizier. Dat geeft niet alleen mist in je hoofd, maar ook mist op je zicht. Een helm waarvan het vizier beslagen is, is ronduit gevaarlijk. Zorg daarom dat je vizier niet alleen goed schoon is, maar ook dampvrij. Je kunt dat proberen te realiseren met allerlei huis, tuin en keukenoplossingen, maar die zijn meestal niet voldoende om damp op je vizier te voorkomen. Gebruik daarom na het reinigen een anti-damp product dat geschikt is voor motorhelmen. Zo voorkom je dat je niks meer ziet en brokken maakt.

Bescherm jezelf tegen regen

Zodra we iets hebben waarmee we de regen kunnen laten verdwijnen, laten we je dat natuurlijk weten. Tot die tijd hebben we als tip tegen regen een anti-regen spray voor je die ervoor zorgt dat het water zich niet kan hechten aan je helm. Je kunt het ook gebruiken voor je windscherm en je vizier. Hiermee heb je veel beter zicht als het regent.

Helmdonut

Een helmdonut is een handig hulpmiddel om te voorkomen dat je helm gaat rollen tijdens het schoonmaken. Met de helmdonut kan deze niet van tafel vallen of uit je handen glippen tijdens het poetsen. Dus geen donut om te eten, wel een donut om je motorhelm te behoeden voor ongelukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *