Je eigen caferacer bouwen

0 Comments

Je rijdt al jaren motor en je kunt echt zeggen dat dit niet alleen een hobby voor je is, maar een lifestyle. Eigenlijk kan je gewoon niet meer zonder je motor en het gevoel van vrijheid wat het je geeft als je er op rijdt. Maar naast rijden vind je het ook heerlijk om je vrije tijd te spenderen aan het onderhouden van je motor, je zorgt er voor dat je remmen altijd in goede staat zijn, je banden voldoende hard zijn en profiel hebben, de verlichting goed werkt en dat je natuurlijk tijdig je olie ververst. Tijdens al deze uurtjes met je motor denk je opeens: hoe zou het zijn om een eigen motor te bouwen? En zo kom je al snel uit op een caferacer.

Wat is een caferacer eigenlijk?

Een caferacer is een motor die je bouwt op een donor onderstel van een andere motorfiets zoals bijvoorbeeld Honda, Yamaha, BMW en Kawasaki. Je kan ook andere donor motorfietsen gebruiken voor je caferacer, let er wel altijd op dat er een overduidelijke horizontale lijn merkbaar is over de lengte van de motorfiets, en dat hij twee wielen van dezelfde grootte heeft. Zodra je jouw motorfiets hebt kun je gaan beginnen! Je sloopt het zadel, het stuur en het voorspatbord er af en deze ga je vervangen met door jou zelf uitgezochte onderdelen, precies zoals jij jouw droom bike voor ogen hebt.

Onderdelen in overvloed

Je eigen caferacer maken kan je klein en groot aanpakken, het is maar net hoe handig je bent en hoeveel je er aan uit wilt geven. Wat denk je van bijvoorbeeld mooie vintage Gashandels bij Caferacerwebshop.com/nl. Je kunt er tientallen van vinden! Of vervang je knipperlichten voor nieuwe knipperlichten van www.caferacerwebshop.com zodat je helemaal jouw eigen style kan creëren. Ook de spiegels, hendels, zadel, frame, uitlaat en vering kun je los kopen, zo krijgt jouw droom caferacer de look die jij graag wilt.

Nog meer te bestellen

Nu jouw caferacer staat te shinen kan je zelf natuurlijk niet achterblijven; een nieuwe motorbroek, jas of handschoenen, helm of een telefoonhouder voor je navigatie mogen dan ook wel bij jouw motorfiets passen. Ook voor dames is er genoeg te vinden, want caferacers zijn er voor iedereen! Onderdelen kun je ook op merk vinden, zo hoef je niet uren te zoeken naar dat ene onderdeel voor jouw motorfiets, dit geeft jou weer meer tijd om aan je geliefde caferacer te werken. Zodra hij af is, en jij in je nieuwe motorkleding op je motorfiets stapt weet je dat dit een project is waar je nog graag uren aan door werkt.

Je caferacer is nooit helemaal klaar

Toch dat ene onderdeel nog vervangen, of je wilt eigenlijk ook nog een dB killer kopen omdat je motorfiets nu iets te veel geluid maakt. Sommige steden hebben een maximaal decibel beleid en daar wil jij je graag aan houden, een bekeuring zorgt er alleen maar voor dat je minder snel door kan werken aan je caferacer. Of je hebt nu die prachtige oldschool caferacer gemaakt en je droomt er alweer over om een echte snelheidsduivel te gaan maken. Wie houdt je tegen? Voor je het weet heb je jezelf alweer in een nieuw caferacer project gestort en kan je jouw volgende droom uit laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *