Elektrische auto leasen steeds populairder

0 Comments

Elektrische auto lease wordt in een rap tempo populairder. Zowel zakelijk als privé kiezen steeds meer mensen voor het leasen in plaats van kopen of financieren van hun auto. Er komen ook steeds meer merken en modellen beschikbaar zodat uw keuze steeds ruimer wordt. Zoekt u een comfortabele ruime auto voor zakelijk gebruik of juist een kleinere stadsauto. Beide opties zijn mogelijk en zeer de moeite waard om te kijken of leasen ook iets voor u is.

 

Wat houdt leasen precies in?

Bij het leasen van een auto sluit u een contract waarin u een vast maandbedrag betaald voor een vastgestelde periode. Buiten dit contract om hoeft u alleen nog maar te betalen voor het opladen van uw auto. Onderhoud, keuringen, schadeherstel, verzekering en zelfs wegenbelasting zit allemaal inbegrepen in uw leasecontract. Zo staat u nooit meer voor onvoorziene hoge reparatiekosten en is vervangend vervoer altijd geregeld indien nodig.

 

Wat is bijtelling?

U heeft de term bijtelling vast al eens voorbij horen komen bij reclames op tv en andere media. Wat houdt bijtelling nou precies in? Bijtelling betaald u om te beginnen alleen bij een zakelijk leasecontract. Het is een percentage dat u extra betaald wanneer u uw zakelijke leaseauto daarnaast ook privé gebruikt. Bij private lease is de bijtelling niet van toepassing.

 

Ontwikkeling elektrisch rijden gaat razendsnel

De ontwikkelingen van elektrische auto’s volgen elkaar razendsnel op. Betere accu’s, grotere actieradius enzovoort. Toch vinden veel mensen een elektrische auto kopen nog steeds te duur. Hoe zit het met de restwaarde wanneer u de auto wilt verkopen? Bij elektrische auto lease ligt dit probleem niet bij u maar bij de leasemaatschappij.

 

Aanschafsubsidie voor private lease auto

In het jaar 2020 krijgt u bij aanschaf van een nieuwe elektrische lease auto een subsidie van 4000 euro. Ook voor het leasen van een gebruikte elektrische auto is er subsidie mogelijk al ligt die wel een stuk lager dan bij een nieuwe auto. Voorwaarde voor een subsidie is dat de nieuwe elektrische auto een aankoopbedrag heeft tussen de 12.000 en 45000 euro en dat u het leasecontract afsluit voor een periode van minstens vier jaar. De subsidies voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s zullen de komende jaren wel omlaag gaan. De subsidiepot voor het jaar 2020 is eigenlijk al leeg. U kunt de subsidie dus nog wel aanvragen, maar deze zal pas ingaan in het jaar 2021.

 

Punten die aandacht verdienen bij leasen

Zoals eerder gezegd is leasen een comfortabele manier om in een nieuwe elektrische auto te rijden tegen een vast maandtarief voor een bepaalde tijd. Houdt er echter altijd rekening mee wat de voorwaarden zijn wanneer u uw contract voortijdig beëindigd. Wat bijvoorbeeld als u uw baan verliest en de kosten van private leasen niet meer kunt opbrengen? Het is een goed idee om u ook hier goed te oriënteren alvorens u overgaat tot elektrische auto lease.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *